به نظر میرسد مقامات چین با هدف تضعیف بیشتر اقتصاد ایالات متحده، به جای اعلام جنگ با رمزنگاری، کنترل امور را به دست میگیرند.
ایالات متحده و چین چهارمین سال متوالی است که مشغول جنگ تجاریاند. دونالد ترامپ، رئیس جمهور پیشین ایالات متحده، در ابتدا انتظارات دیگری داشت اما نتایج متفاوتی را مشاهده كرد: آمریكا از تعرفهها و تحریمهای بالاتری که علیه شركتهای چینی وضع کرد، ضربه خورده و سودی از این وضع تحریمها نبرده است. طبق محاسبات اتاق بازرگانی ایالات متحده این وضعیت صادرات، ایالتهای مختلف را در معرض خطر قرار میدهد. به عنوان مثال خسارت وارده به فلوریدا به تنهایی تا ۱.۹ میلیارد دلار رسیده است.
در همان زمان چین رویکرد هوشمندانهتری را در پیش گرفت: این کشور نه تنها تحریمهای متقابل را اعمال کرد و محصولات خود را از طریق کشورهای واسطه (ویتنام، تایوان و مکزیک) صادر کرد، بلکه باعث شد ایالات متحده هزینه داراییهای ناامن و نامیزان ارز رمزنگاری شده را هم پرداخت کند.
ایالات متحده بدون اینکه شک کند یا بفهمد سالانه میلیاردها دلار به اقتصاد چین تزریق میکند. دلیل آن این است که اکثر بیتکوینی که عمدتاً با دلار آمریکا در سراسر جهان مبادله میشود، در چین استخراج میشود که میزبان ۶۵ درصد از کل مزارع استخراج جهانی است.
برای به دست آوردن بیتکوین، رایانههای قدرتمند مسألۀ پیچیده ریاضی را حل میکنند. بخشی از کوینهای تازه استخراج شده مستقیم به مبادلات رمزنگاری میرود، در حالی که بقیه را میتوان در کیف پولهای رمزنگاری ماینرها نگهداری کرد، اما در نهایت به دلار فروخته میشود. به طور متوسط هر روز ۹۰۰ بیتکوین استخراج میشود و کل درآمد روزانه حدود ۳۱ میلیون دلار است (تا پایان ژوئن). این بدان معناست که فقط در طی یک سال، ماینرها بیش از ۱۰ میلیارد دلار درآمد کسب کردهاند.
با در نظر گرفتن سهم چین از مزارع استخراج، ماینرهای محلی از تابستان سال گذشته حدود ۷ میلیارد دلار درآمد کسب کردهاند. اگر هم قیمت بیتکوین و هم محبوبیت آن افزایش یابد، درآمد سالانه دو برابر یا حتی سه برابر میشود. با روشهایی این پول در کل اقتصاد کشور به گردش در میآید: یعنی خرج میشود یا پسانداز یا سرمایهگذاری میشود.
دولت چین به خوبی از حجم و اهمیت سرمایهگذاری دلار آمریکا از طریق ارزهای رمزپایه آگاه است. علیرغم این مقررات بسیار زیاد، بدیهی است که مقامات چینی قصد منع بیتکوین را ندارند.
دیدگاهتان را بنویسید