لایه اول در زنجیره بلوک‌ها چیست؟ (قسمت اول)

لایه اول به یک شبکه پایه مانند بیت‌‌‌کوین، زنجیره بی‌ان‌بی یا اتریوم و زیر‌ساخت‌های زیرین آن اشاره دارد. لایه اول در زنجیره بلوک‌ها تراکنش‌ها را به طورمستقل تایید و نهایی می‌کند. همانطور که در رابطه با بیت‌کوین مشاهده کردیم، بهبود دادن در مقیاس‌‌‌پذیری شبکه‌های لایه اول دشوار می‌باشد. به عنوان راه حل؛ توسعه‌دهندگان لایه 2 را به وجود آوردند که وابسته به لایه اول شبکه و برای امنیت واجماع می‌باشد. شبکه لایتنینگ بیت‌کوین نمونه‌ای از پروتکل لایه 2 است که به کاربران اجازه می‌دهد تا قبل از ثبت آنها در زنجیره اصلی تراکنش‌ها را آزادانه انجام دهند.

مقدمه

لایه اول و لایه 2 اصطلاحاتی هستند که به ما در درک معماری زنجیره بلوک‌ها، پروژه‌ها و ابزارهای توسعه مختلف کمک می‌کنند.
اگر تا به حال در مورد رابطه بین پالیگان و اتریوم و پولکادات و شبه زنجیره‌های آن فکر کرده‌اید، باید بگوییم که این موضوع به یادگیری در مورد لایه‌های زنجیره بلوک‌ها به شما کمک خواهد کرد.

لایه اول در زنجیره بلوک‌ها چیست ؟

لایه اول شبکه نام دیگری برای زنجیره بلوک پایه است. زنجیره هوشمند بی‌ان‌بی‌‌، اتریوم، بیت‌کوین و سولنا همگی پروتکل‌های لایه اول هستند. در مقابل لایه اول، ما راه‌حل‌های خارج از زنجیرها و سایر راه‌‌حل‌های لایه 2 را داریم که در بالای زنجیره‌های اصلی ساخته شده‌اند.
به عبارتی دیگر، لایه اول تراکنش‌ها را روی زنجیره بلوک‌های خود پردازش و نهایی می‌کند. آنها همچنین توکن بومی خود را دارند که برای پرداخت هزینه‌های تراکنش استفاده می‌‌شود.

درجه‌‌بندی کردن لایه اول

در لایه اول شبکه یک مشکل رایج وجود دارد و آن زمانی رخ می‌دهد که تقاضا برای تراکنش بالا رفته و بیت‌کوین و سایر شبکه‌های زنجیر‌‌ها با آن دست پنجه نرم می‌کنند. بیت‌کوین از مکانیزم اجماع اثبات کار استفاده می‌کند که به منابع محاسباتی زیادی نیاز دارد.
در حالی که اجماع اثبات کار تمرکززدایی و امنیت را تضمین می‌کند، شبکه‌های اجماع اثبات کار نیز زمانی که حجم تراکنش‌ها بیش از حد زیاد است کاهش می‌یابند. این امر زمان تأیید تراکنش را افزایش می‌دهد و کارمزدها را گران‌تر می‌کند.
سال‌هاست توسعه‌‌دهندگان بلاک‌چین روی راه‌‌حل‌های مقیاس‌‌پذیری کار می‌کنند، اما هنوز بحث‌های زیادی در مورد بهترین جایگزین‌ها در جریان است که شامل:
1.بالا بردن سایز بلوک که این امکان را فراهم می‌کند که تراکنش‌های بیشتری در بلوک صورت پذیرد.
2. تغییر مکانیسم اجماع مورد استفاده، مانند به‌ روزرسانی آینده اتریوم 2.0.
3. اجرای تقیسم‌بندی پایگاه داده.

بهبود لایه اول نیاز به کار قابل توجهی برای پیاده‌سازی دارد. در بسیاری از موارد؛ کاربران با این تغییرات موافقت نخواهند کرد ومی‌تواند باعث شکاف و تفرقه در این اجتماع شود و ما شاهد این اتفاق برای بیت‌کوین و نقدکردن آن در سال 2017 بودیم.

(Segregated witness)

یکی از نمونه‌های راه‌حل لایه اول برای مقیاس‌بندی بیت‌کوین است. با این روش با تغییر نحوه سازماندهی داده‌های بلوک‌ها، توان عملیاتی بیت‌کوین را افزایش می‌دهیم. این تغییر فضای بیشتری را برای تراکنش‌های هر بلوک آزاد کرده بدون اینکه برامنیت شبکه تأثیر بگذارد.

لایه اول در زنجیره بلوک‌ها چیست؟ (قسمت دوم)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *