وبسایت کوینتلگراف هرساله افراد مهم و تاثیرگذار حوزهی رمزارزها و بلاکچین را به انتخاب خود؛ معرفی میکند.
امسال نیز این مجله معتبر دنیای رمزارزها به جهت یافتن فعالانی که بالاترین جنبه هنری، تحلیلی و نوآوری را دارند به طور موشکافانهای دنیای بلاکچین را بررسی کرده، که به مرور به معرفی آنها خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.
#0 واگمی (WAGMI)
اصطلاحی امید بخش
«همه ما موفق خواهیم شد»
سرمایهگذاری روی رمزارز فرآیندی طولانی و طاقتفرسا است و میتواند حتی اراده دارندگان مقاوم بیتکوین را محک بزند. در دوران ترس شدید، اصلاح قیمتها و تیترهای خبری که حاوی ترس، بلاتکلیفی و شک هستند، همه افراد تسلیم احساساتشان میشوند. مدام به خود یادآور میشویم؛ مادامی که تغییر رویه ندادهایم این موضوع هرگز ضرر محسوب نمیشود. به دلالان پول کاغذی طعنه میزنیم و میگوییم یک روز هم بیتکوین به عنوان استاندارد جهانی پول حرف اول را خواهد زد. فرصت مسخره کردن پیتر اسچیف[2] را به خاطر توصیههای سرمایهگذاریاش از دست نخواهیم داد؛ اگرچه، وی یک، ده، صد، هزار دلار بابت سرمایهگذاری روی بیتکوین ضرر کرد.
اما آن دسته از کسانی که سابقه طولانی در بازار رمزارزها دارند و کم رونقی چند ساله بازار بین سالهای 1396 تا 1398 را پشت سر گذاشتهاند میدانند که این فرآیند [سرمایهگذاری] دل و جرعت خاصی را میطلبد. تضمینی وجود ندارد. هیچ کسی «گوی جادویی» ندارد؛ آن «گوی جادویی» که فرد تاثیرگذار چند ماه پیش با استفاده از آن بازار گرمی کرد ولی سودی در پی نداشت. آن تحلیلگری که در توییتر دنبال میکنید نتوانست کاهش %50 اخیر را پیشبینی کند؛ این کاهش منجر به از بین رفتن عمده سودهای پیشین شد.
خوشبختانه، جامعه رمزارزداران بهترین مبلغ الگوی فرهنگی مناسب است. صاحبان رمزارز در سال 1399 شعار «واگمی» خلاصه عبارت «همه ما موفق خواهیم شد» را برگزیدند؛ این عبارت از بخش تناسب اندام وبسایت «فُرچان»[3] گرفته شده است. صاحبان رمزارز با استفاده از این شعار به یکدیگر اعتماد به نفس و شجاعت میدادند که ناامید نشوند. واگمی، شعار مشترک صاحبان رمزارز بدین معنی است که بهترین طریقۀ پایداری صبر به امید زندگی شیرین است.
آنطور که از ظواهر امر پیدا است، اگر به این توصیه عمل کنید، حتماً موفق خواهید شد.
«واگمی» در سال 1399:
«واگمی» در سال 1399 به تکیه کلام صاحبان رمزارز تبدیل شد زیرا جو بازار بین سرخوشی و ترس شدید متغیر بود. صاحبان رمزارز برای کنترل اضطراب وحشناکشان به شعار «واگمی» پناه بردند؛ اتفاقات رعبآوری نظیر افت شدید ارزش بیتکوین از 64 هزار دلار به 29 هزار دلار در عرض چند ماه، ممنوعیت گسترده استخراج رمزارز توسط چین، لغو طرح خرید خودروهای تسلا به وسیلهی بیتکوین توسط ایلان ماسک[4]، حملۀ همهجانبه مدعیان دفاع از استاندارهای محیطزیستی، اجتماعی و حکمرانی به بیتکوین، ضرر ده میلیارد دلاری امور مالی غیرمتمرکز (DeFi)[5] در اثر هک شدن، تصویب «لایحه زیرساخت» به وسیلهی آمریکا که در اثر آن الزامات گزارشگری مالیاتی توجیهناپذیری بر کسب و کارهای مبتنی بر رمزارز اعمال شد نیز همگی منجر به وحشت صاحبان رمزارز شدند. آیا این موارد کافی بود یا ادامه بدهم؟
به خاطر جو منفی بازار رمزارز در سال 1399، صرف نظر از هزاران میلیارد دلار ضرر از لحاظ سود روی کاغذ، باید شعار «واگمی» را در جامعه رمزارزداران به خاطر صلابت نداشتنشان ترویج بدهید. شعار «واگمی»، علاوه بر امیدبخش بودن، مانند الگوهای رفتاری است که صاحبان رمزارز شاغل در مکدونالد و در آرزوی رسیدن به خودروی لامبورگینی را به تصویر میکشند.
واگمی در سال 1400:
با توجه به جو وحشتناک بازار از ماه آذر، بازار رمزارز در سال 1400 شروع کم رونقی خواهد داشت. شاید باورتان نشود ولی بخش عمدهای از این جو منفی بازار اصولاً ناشی از رمزارزها نیست، بلکه به خاطر هراس از این موضوع است که بانک فدرال رزرو آمریکا برنامههای نقدینگی عظیماش را متوقف و داراییهای پرخطر را آزاد خواهد کرد. همچنین، اتفاقات بسیار ناخوشایندی در اروپای شرقی در حال رخ دادن است.
طبق داده درون زنجیرهای، صاحبان با سابقه بیتکوین نیز بیتکوین خود را نمیفروشند و طبق علائم اولیهای، پول بانکی به بازار برمیگردد، سازندگان شعار «واگمی» باید نسبت به آینده خوشبین باشند. شماری زیادی از کشورها تمایل دارند که از رمزارز به عنوان پول رایج استفاده کنند، و انتظار میرود کشور دیگری از آمریکای لاتین بیتکوین را در آینده نزدیک ارز قانونی اعلام کند. اگرچه، هنوز نباید به اولین لامبورگینیتان فکر کنید. اگر در طی شش ماه گذشته در رستوران مکدونالد مشغول به کار شدهاید، به پخت هَپی میل[6] ادامه دهید. حتماً موفق خواهیم شد، ولی هیچکس نمیداند که این موضوع چقدر طول میکشد.
[1] – we are all gonna make it خلاصه این عبارت «همه ما موفق خواهیم شد» است.
[2] – Peter Schiff
[3] – 4chan.org
[4] – Elon Musk
[5] – Decentralized Finance
[6] – Happy Meal «هپی میل» به آن دسته از غذاهای مکدونالد گفته میشود که مکدونالد برای جلب نظر کودکان آنها را در بستههای کوچک با شکلک خنده روی بسته قرار داد.
دیدگاهتان را بنویسید