وبسایت کوینتلگراف هرساله افراد مهم و تاثیرگذار حوزهی رمزارزها و بلاکچین را به انتخاب خود؛ معرفی میکند.
امسال نیز این مجله معتبر دنیای رمزارزها به جهت یافتن فعالانی که بالاترین جنبه هنری، تحلیلی و نوآوری را دارند به طور موشکافانهای دنیای بلاکچین را بررسی کرده، که به مرور به معرفی آنها خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.
تورم #2
عاملی است که قدرت خرید را از بین میبرد
جروم پاول، رئیس بانک فدرال رزرو، میگوید: «بنده معتقدم دادههایمان درباره پایان پائیز حاکی از این است که تورم پایدارتر و بیشتری خواهیم داشت و به احتمال زیاد تورم برای مدت زمان طولانیتری سیر صعودی خواهد داشت».
شرححال:
هواداران افراطی بیتکوین سالها به مردم دربارهی تورمی که قدرت خریدشان را از بین میبرد هشدار میدادند. پس از شیوع ویروس کرونا و تزریق هزاران میلیارد دلار نقدینگی در قالب محرک اقتصادی توسط بانک مرکزی، تورم در قالب شاخص قیمت مصرفکننده پدیدار شد. حتی شاخص قیمت مصرفکننده (CPI)[1]، که دولت با استفاده از آن تورم را اعلام میکند، رکوردهای بیسابقهای را در جهان به ثبت رسانده است، این موضوع منجر به افزایش بی اعتمادی افراد نسبت به توانایی دولت در مدیریت فشار ناشی از افزایش هزینهها شده است.
البته، افزایش قیمت مصرفکننده لزوماً ناشی از تورم نیست. افزایش قیمتها صرفاً ناشی از تورمی است که در آن به طور گسترده پول عرضه میشود. کلمه تورم از کلمه «متورم کردن» گرفته شده است و در این مورد، منظور تشدید عرضه پول در اقتصاد است.
بانکهای مرکزی موظف هستند که با تنظیم نرخ بهره، چاپ پول و دیکته کردن الزامات بانک فدرال رزرو عرضه پول را مدیریت کنند. پس از پدیدار شدن تورم در قالب [افزایش] قیمت مصرفکننده، با نگاه به دارایی دلاری در حال سقوطتان به نقش پررنگ بانکهای مرکزی پی میبرید. بانکهای مرکزی با طفره رفتن از همه چیز انتقاد میکنند از شرکتهای طمعکار گرفته تا اتحادیهها و حتی کانتینرهای حملونقل دریایی، اما چاپ پولشان را نادیده میگیرند. این نقدینگی عظیم به بازارهای سرمایه و کالاهای مصرفی تزریق میشود و در نتیجه حجم نقدینگی به شدت افزایش پیدا میکند.
تورم در سال 1399:
در سال 1399، توجه سرمایهگذاران رمزارز به موضوعی خبرسازتر از داگ میمها[2] یعنی «تورم» جلب شد. در آذر 1400، شاخص قیمت مصرفکننده آمریکا در مقایسه با مدت مشابه پارسال %7 رشد داشت؛ این رشد نشان دهندهی بالاترین میزان تزریق نقدینگی از خرداد 1361 است. تورم در حوزۀ یورو، مجموع 19 کشوری که از یورو استفاده میکنند، در بحبوحه افزایش شدید هزینههای مواد غذایی و انرژی به بالاترین میزانش رسید. اقتصادهای نوظهوری نظیر آرژانتین، ترکیه، برزیل و روسیه به طور میانگین شاهد افزایش قیمت بیشتری بودند.
داراییهای برتری همچون سهام، مسکن و ارزهای دیجیتال از این عرضه پول تورمزا بینصیب نبودند و در سال 1399 افزایش قیمت چشمگیری داشتند. حجم معاملات بازارهای ارز دیجیتال در ابتدای ماه آبان به سه هزار میلیارد دلار رسید؛ این رقم بیش از سه برابر حجم معاملات در ابتدای سال است.
جروم پاول، رئیس بانک فدرال رزرو، در واکنش به افزایش قیمتها و نارضایتی عمومی، در ماه آبان اعتراف کرد که سیاستگذاران از تاثیر واقعی تورم آگاهی دارند و حتی پیشنهاد کرد که در هنگام تشریح تورم دیگر از لغت «موقت» استفاده نشود. در آذر ماه، فدرال رزرو با اعلام برنامههایش برای کاهش میزان خرید ماهیانه اوراق قرضه و افزایش نرخ بهره در سال 1400 مقابلهاش با تورم را منسجمتر کرد.
تورم در سال 1400:
در اوایل سال جدید، سیاست پولی سختگیرانهتر فدرال رزرو باعث شد که ارزش سهام و ارزهای دیجیتال کاهش پیدا کند، بنابراین، سرمایهگذاران تاثیر سیاست پولی سختگیرانهتر روی داراییهای ریسکپذیر را بررسی کردند. علیرغم اینکه انتظار میرود تورم در طول 1400 و احتمالاً تا 1401 بالا باشد، سرمایهگذاران اقدامات بانک فدرال رزرو را با دقت زیر نظر دارند تا بتوانند به سرنخهایی درباره شدت و زمان افزایش نرخ بهره و کاهش دارایی آتی دست پیدا کنند.
در چنین شرایطی، آیا ارزش بیتکوین در مقابل تورم مصون خواهد بود یا اینکه به عنوان دارایی ریسکپذیری معامله میشود؟ گفتن این جمله «که بیتکوین به تغییرات قیمت سهام وابسته است» تا حد زیادی باعث ناامیدی صاحبان ارز دیجیتال میشود، ولی آیا بیتکوین در سال 1400 جایگاه فعلیاش را حفظ خواهد کرد؟ نمیتوان درباره آینده با قطعیت صحبت کرد. در ضمن، انتظار نداشته باشید که تورم «موقت» باشد.
[1] – Consumer Price Index.
[2] – نوعی ارز دیجیتال است.
دیدگاهتان را بنویسید