وبسایت کوینتلگراف هرساله افراد مهم و تاثیرگذار حوزهی رمزارزها و بلاکچین را به انتخاب خود؛ معرفی میکند.
امسال نیز این مجله معتبر دنیای رمزارزها به جهت یافتن فعالانی که بالاترین جنبه هنری، تحلیلی و نوآوری را دارند به طور موشکافانهای دنیای بلاکچین را بررسی کرده، که به مرور به معرفی آنها خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.
#3 دوین فینزر[1]
یک از موسسان و مدیر عامل بازار اوپنسی[2]
پس از ادغام وب2 در وب3[3] در همه زمینهها شاهد رشد فوقالعادهای خواهیم بود.
زندگینامه:
دوین فینزر مدیر بازار اوپنسی است؛ اوپنسی در طول سال 1399 قطب ایجاد و معامله توکنهای غیر قابل معاوضه بوده است. فینزر و الکس آتالا[4] در سال 1395 این پلتفرم مبتنی بر اتریوم را تاسیس کردند.
فینزر پس از فارغالتحصیلی از دانشگاه براون[5] در رشتهی ریاضی و علوم کامپیوتر افتخارات بزرگی را در کارنامه کاریاش ثبت کرد. وی در گوگل و پینترست[6] به عنوان مهندس نرمافزار دوره کارآموزیاش را گذراند.
فینزر در سال 1393 طرحی به نام کلیمداگ[7] را کلید زد؛ این طرح راهکاری برای مردم بود تا بتوانند مطالباتشان را پس بگیرند. طبق گزارش شرکت اعتبار سنجی کردیت کارما[8]، این طرح یک موفقیت بزرگی بوده است. شرکت کردیت کارما طرح «کلیمداگ» را در سال 1394 خریداری کرد.
فینزر در سال 1399:
توکنهای غیر قابل معاوضه در سال 1399 در کانون توجه قرار گرفتند، همانند رونق امور مالی غیرمتمرکز در سال 1398 و شوق بسیار برای عرضه اولین سکه دیجیتال در سال 1395. با در نظر گرفتن این موضوع که اوپنسی بازارگاه مناسبی برای چیزهای هنری و کلکسیونیها است، توکنهای غیر قابل معاوضه (NFT)[9] در حقیقت توکنهای منحصربهفرد و بلاکچینمحوری هستند که کاربردهای متنوعی دارند.
در سال 1399، میلیونها دلار صرف خرید NFTها شد. از قضا یکی از شاخصترین NFTها، به نام «اوریدیز: دِ فرست 5000 دِیز»[10] که مایک وینکلمان[11] هنرمند صاحبش است، به مبلغ 69 میلیون دلار فروخته شد. شمار زیادی از افراد مشهور در اقدامات مشابهی پا به این عرصه گذاشتند. بازار اوپنسی که در سال 2021 محل اصلی تجمع NFTها بود حجم معاملاتش در طول این سال به میزان 14 میلیارد دلار رسید. با توجه به این دست اتفاقات، صرفاً در ماه آذر1399 حجم معاملات به میزان 25/3 میلیارد دلار بوده است.
بازار دیجیتال اوپنسی در ماه مرداد صرفاً با 37 نفر اداره میشد. در ماه آذر، اوپنسی اعلام کرد که میخواهد برایان رُبرت[12]، که سابقه ریاست امور مالی شرکت تایم از لیفت[13] را در کارنامه کاریاش دارد، را به عنوان رئیس امور مالیاش برگزیند.
شرکت آدوب[14] که یکی از غولهای فناوری است در مهر 1400، شراکتش را با بازار اوپنسی اعلام کرد و بدین وسیله بیش از پیش به NFT اعتبار بخشید. اوپنسی در سال 1399 دست به اقدامات مشابهی زد از جمله نرمافزار موبایلیاش را عرضه کرد و پلتفرمش را از جنبههای مختلفی ارتقا داد.
اگرچه، بازار اوپنسی در سال 1399 همیشه هم گل و بلبل نبود. در شهریور ماه اطلاعاتی به دست آمد مبنی بر اینکه یکی از کارکنان بازار اوپنسی با سوءاستفاده از جایگاهش در شرکت به کسب سود پرداخته است. گفته می شود که این کارمند برخی از NFTها را بر اساس دانشی که در اثر کار در اوپنسی به دست آورده بود خرید و فروش میکرده است؛ دانشی که دیگران از آن آگاهی ندارند. شرکت اوپنسی صراحتاً به این موضوع واکنش نشان داد و فینزر در قالب پستی در وبلاگ شرکت مردم را در جریان این اتفاق قرار داد و به طرحهای آتی بازار اوپنسی و اخراج آن کارمند [متخلف] از شرکت پرداخت.
فینزر در سال 1400:
شروع سال 2022 با رشد بازار اوپنسی همراه بود. در ماه ژانویه، اوپنسی اعلام کرد که دارما لبز[15]، که یک پلتفرم کیف پول دیجیتال و امور مالی غیرمتمرکز است، را خریداری کرده است؛ شایان ذکر است که موسسان «دارما لبز» در سمت رئیس بخش فناوری و رئیس استراتژی [بازار] اوپنسی قرار گرفتند.
آیا NFTها در سال 1400 همانند سال قبل ممتاز خواهند بود؟ اگر در سال 1400 ممتاز باشند، در کانون توجه قرار خواهند گرفت و ممکن است کاربردهای این نوع توکن دیجیتال بیشتر شود. در چنین حالتی، از آنجا که انبوهی از NFTها در بازار دیجیتال اوپنسی خرید و فروش میشوند، احتمالاً در اوپنسی شاهد رشد و افزایش حجم معاملاتی خواهیم بود. با توجه اینکه فینزر مدیر بازار اوپنسی است، در این بازار ممکن است شاهد مشارکت فینزر در NFTها، که زیربنای صنعت ارز دیجتال هستند، باشیم.
در اواخر 1399، روبرتس اظهارنظری کرد که از آن اینگونه سوء برداشت شد که قرار است اوپنسی در سال 1400 عرضه اولیه عمومی شود. وی در واکنش به این سوء برداشت گفت: «در صحبتهایم چنین منظوری نداشتم».
در بهمن 1400، طی یک حمله فیشینگ NFTهایی به ارزش 7/1 میلیون دلار از کاربران اوپنسی به سرقت برده شدند. پس از آن که پلتفرم اوپنسی از کاربرانش خواست NFTهای لیستشدهشان را به قرارداد هوشمند جدید منتقل کنند، مهاجمان خود را به جای اوپنسی جا زدند و NFTهای کاربران را به سرقت بردند.
[1] – Devin Finzer
[2] – OpenSea یک بازار آنلاین برای خرید و فروش توکن است.
[3] – Web2, Web3 نسل دوم و سوم اینترنت.
[4] – Alex Atallah
[5] – Brown University
[6] – Pinterest
[7] – Claimdog
[8] – Credit Karma
[9] – Nonfungible Tokens
[10] – Everydays: The First 5000 Days «هر روز: 5000 روز نخست»
[11] . Mike Winkelmann
[12] – Brian Roberts
[13] – Time as Lyft
[14] – Adobe
[15] – Dharma Labs
دیدگاهتان را بنویسید