وبسایت کوینتلگراف هرساله افراد مهم و تاثیرگذار حوزهی رمزارزها و بلاکچین را به انتخاب خود؛ معرفی میکند.
امسال نیز این مجله معتبر دنیای رمزارزها به جهت یافتن فعالانی که بالاترین جنبه هنری، تحلیلی و نوآوری را دارند به طور موشکافانهای دنیای بلاکچین را بررسی کرده، که به مرور به معرفی آنها خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.
#11 آناتولی یاکوونکو[1]
همبنیانگذار سولانا[2]
نمیتوانم دنیایی را تصور کنم که در آن سولانا موفق میشود چون اتریوم 2 شکست میخورد.
بیوگرافی:
آناتولی یاکوونکو یک مهندس کامپیوتر روسی و همبنیانگذار پروژۀ سولانا است. او وایتپیپر سولانا را تالیف کرد. او در دوران کودکی در اتحاد جماهیر شوروی، از سن پنج سالگی به کامپیوتر علاقه داشت. یاکوونکو نهایتاً به ایالات متحده رفت تا زندگی خودش را بسازد.
یاکوونکو در دانشگاه ایلینوی درس خواند و مدرکی در علم کامپیوتر گرفت، گرچه بسیاری از اساتیدش نظر مخالف داشتند. او سپس به سندیگو مهاجرت کرد تا در Qualcomm شروع به کار کند، او در آنجا توسعۀ سیستمهای اجرایی را مدیریت میکرد. یاکوونکو همچنین توسعۀ سیستمهای توزیعشده و فشردهسازی را به ترتیب در Mesosphere و Dropbox هدایت کرد.
بنیانگذار سولانا همچنین دارای دو پتنت برای پروتکلهای سیستمهای اجرایی با عملکرد بالا در میان دیگر موفقیتهایش در توسعۀ فناوری میباشد.
یاکوونکو در سال 2021:
2021 سالی بسیار مهم برای سولانا بود زیرا این پروژه در حال دریافت حجم بالای توجه، علیرغم تغییر کند اتریوم به اتریوم 2.0 بود. توسعهدهندگان و مهندسان احتمالاً از سرعت تبدیل کند اتریوم و هزینههای بالا خسته بودند، زیرا توکن SOL سولانا از متوسط زیر 2 دلار در سال 2020 به بالای 200 دلار در سال 2021 رسید. با این حال این شبکه با چند وقفه روبهرو شد.
در ماه سپتامبر سولانا در تلاش برای پردازش 400000 تراکنش در ثانیه قربانی بارگذاری بیش از حد در شبکه شد. این حملۀ محرومسازی از سرویس توزیعشده در صرافی غیرمتمرکز Raydium رخ داد و شبکه را به مدت 18 ساعت با مشکل مواجه کرد. یاکوونکو مجبور شد از اعتباردهندگان سولانا بخواهد که شبکه را ریاستارت کنند، که باعث شد برخی سطح تمرکززدایی آن را زیر سوال ببرند. این حمله همچنین باعث انشعاب شبکه شد که منجر به ضرورت ارتقای نودها و DApp های شبکه قبل از بازگشتن به عملکرد کامل شبکه گردید.
در حالی که برخی این حمله را به عنوان ضعف میدانند، یاکوونکو مدعی شد که قدرت سولانا را نشان داده است و اشاره کرد که این شبکه از کار نیفتاد و کمتر از 24 ساعت بعد کار میکرد. همچنین او این تجربه را برای بلندمدت مفید دانست زیرا باگهای مهمی که این تیم از آن موقع با آنها مقابله کرده است را برجسته نمود.
یاکوونکو این شبکه را که میتواند «قاتل اتریوم» احتمالی در نظر گرفته شود و دارای قابلیت پردازش 65000 معامله در ثانیه است، مکملی برای دومین رمزارز بزرگ جهان میداند.
سولانا اولین کنفرانس مهم خود به نام Solana Breakpoint را در نوامبر برگزار کرد که که دهها توسعهدهندۀ هیجانزده را مطرح کرد که ادعا میکردند این پروژه پروژهای است که وب 3.0 را نمایندگی خواهد کرد. کاربران در آنجا، Brave (مرورگر امن با پشتیبانی رمزی با بیش از 42 میلیون کاربر) را دیدند که با سولانا همکاری کرد تا یکپارچگی بومی را ارائه دهد. سولانا در ماه دسامبر اعلام کرد که رسماً بدون کربن شده است، در حالی که مایکل جردن و پسرش 10 میلیون دلار سرمایۀ اولیه برای راهاندازی یک DApp ورزشکار-محور در شبکه در سال 2022 جمعآوری کردند.
یاکوونکو در سال 2022:
یاکوونکو همچنان خوشبین است که برای موفق شدن بازار رمزارز، پروژههایی غیر از سولانا نیز باید موفق شوند. او معتقد است که ممکن است پروژهای برای بازی و پروژۀ دیگری برای میزبانی هنر بهترین باشند، نه اینکه یک شبکه همۀ آنها را بر عهده بگیرد. اسناد رسمی سولانا پیشنهادهای طراحی پذیرفتهشدۀ مختلفی را نشان میدهند که هنوز اجرا نشدهاند، مانند ارتقا در مشتریان فعلی توسعۀ Rust و نسخهای از تایید تراکنش میانزنجیرهای.
اکتبر 2021 با Ignition Hackathon سولانا پایان یافت که شاهد ارائۀ 568 پروژه توسط توسعهدهندگان با هدف کسب سهمشان از جایزه بود. برخی از این پروژهها مطمئناً به چیز بزرگتری در شبکۀ سولانا تبدیل خواهند شد.
سرمایهگذاری سولانا با شرکای گیمینگ Forte و Griffin وارد مشارکت شد تا 150 میلیون دلار در نوآوریهای گیمینگ Web3 صرف کند تا بتوان انتظار داشت که سولانا در طول سال سرمایهگذاریهای گیممحور بیشتری انجام دهد.
[1] Anatoly Yakovenko
[2] Solana
دیدگاهتان را بنویسید