Merge Ethereum

ارتقای مرج اتریوم: همه آنچه که باید بدانید (قسمت اول)

شبکه اصلی اتریوم به‌زودی در قالب ارتقایی که مرج (Merge) یا همان ادغام یا اجماع نامیده می‎شود از مکانیسم اجماع گواه اثبات کار به گواه اثبات سهام تغییر خواهد یافت. مرج بخشی از ارتقاهای اصلی محیط اتریوم است که شامل سرج (Surge)، ورج (Verge)، پرج (Purge) و اسپلرج (Splurge) می‌شود. هدف این ارتقاها افزایش مقیاس‌پذیری و همچنین کاهش مصرف انرژی اتریوم است. در فرایند مرج، شبکه اصلی اتریوم با گواه اثبات سهام بیکن‌چین ترکیب خواهد شد و قرار است که این فرایند در سپتامبر 2022 انجام شود.

مقدمه

اتریوم از زمان راه‌اندازی در سال 2015، جایگاه خود را به‌عنوان پلتفرم محاسباتی غیرمتمرکز پرطرفدار در صنعت بلاک‌چین تثبیت کرده و امکان خلق هزاران پروژه را در بلاک‌چین خود به وجود آورده است. درحالی‌که کماکان یکی از مرتبط‌ترین بلاک‌چین‌ها به شمار می‌آید، زیرساخت کنونی اتریوم قادر به مقیاس‌بندی‌ عملیات خود، به‌گونه‌ای که تقاضاهای جهانی در حال رشد را پاسخگو باشد نیست. به‌منظور مقابله با فقدان مقیاس‌پذیری، تیم اتریوم یک سری ارتقاها را پیشنهاد کرد که منجر به بلاک‌چین تکامل‌یافته اتریوم خواهد شد. این ارتقاها شامل بیکن‌چین، سرج، ورج، پرج و اسپلرج است.

چرا اتریوم به دنبال ارتقاست؟

بلاک‌چین‌ها معمولاً بر اساس اصل تمرکززدایی به‌جای وابستگی به مرجع مرکزی طراحی می‌شوند. مزایای بلاک‌چین‌های غیرمتمرکز شامل عدم نیاز به کسب مجوز، اعتمادزدایی و ایمنی بیشتری به دلیل مقاوم بودن نسبت به تک نقاط شکست است.

به‌موازات پرطرفدارتر شدن بلاک‌چین‌ها، پلتفرم‌ها باید اطمینان حاصل کنند که قادر به پاسخگویی به نیازهای جهانی برای سرعت‌های پردازش تراکنش‌ها، که به‌عنوان تقاضاهای مقیاس‌پذیری هم شناخته‌شده است باشند. ناکامی در این زمینه منجر به شلوغی شبکه می‌شود، آن‌هم درزمانی که تراکنش‌های معلق بیش از ظرفیت بلاک‌چین می‌گردند. چنین وضعیتی اغلب منجر به بالا رفتن هزینه‌های تراکنش خواهد شد.

بااین‌حال، در صورتی که بلاک‌چین‌ها خواهان حفظ ماهیت غیرمتمرکز خود باشند، دستیابی به امنیت و مقیاس‌پذیری دشوار می‌شود. به پیشنهاد «ویتالیک بوترین» (Vitalik Buterin)، این مشکل را می‌توان در قالب مفهوم معضل سه‌گانه مقیاس‌پذیری تشریح کرد. معضل سه‌گانه بلاک‌چین چالش برقراری تعادل میان سه ویژگی مهم، مقیاس‌پذیری، امنیت و تمرکز‌زدایی را تشریح می‌کند.

همان‌گونه که «ویتالیک بوترین» به آن اشاره کرد، شبکه اتریوم پیش از مرج قادر به برآورده کردن معیار مقیاس‌پذیری به دلیل مکانیسم اجماعش که گواه اثبات کار است، نیست. مقیاس‌بندی بلاک‌چین گواه اثبات کار به چند دلیل معمولاً دشوارتر است. اول، تعداد تراکنش‌های قابل اعتبارسنجی در یک بلوک محدود است. دوم، بلوک‌ها باید با نرخی ثابت استخراج شوند.

به‌عنوان‌مثال، بر اساس دشواری استخراج که به‌صورت خودکار توسط پروتکل تنظیم می‌شود، طراحی بیتکوین به‌گونه‌ای است که بلوک‌های آن به‌طور متوسط هر 10 دقیقه یک‌بار استخراج شوند. باآنکه طراحی بیتکوین بسیار ایمن است، ترکیب زمان بلوک با محدودیت تراکنش‌ها در هر بلوک منجر به شلوغی شبکه در زمان افزایش تقاضا می‌شود. چنین شرایطی معمولاً باعث افزایش قابل‌توجه هزینه‌های تراکنش و زمان تایید می‌گردد.

برای غلبه بر محدودیت‌های گواه اثبات کار، تیم اتریوم یک سری ارتقاها را با نام Ethereum 2.0 (ETH 2.0) پیشنهاد کرد.

ارتقاهای اتریوم: تصویر کلی

ارتقاهای اتریوم 2.0 شامل بیکن‌چین موجود (قبلاً اعمال‌شده است)، مرج (به‌زودی انجام خواهد شد) و همچنین سرج، ورج، پرج و اسپلرج می‌شود. پس از اجرای تمام ارتقاها، انتظار می‌رود بلاک‌چین جدید اتریوم مقیاس‌پذیرتر، ایمن‌تر ،پایدارتر شود درعین‌حال غیرمتمرکز باقی بماند.

بیکن‌چین

بیکن‌چین که قبلاً به‌عنوان فاز صفر شناخته‌شده بود اولین ارتقا در ارتقاءهای عمده سریالی اتریوم بود. بیکن‌چین در اول دسامبر 2020 راه‌اندازی شد و گواه اثبات سهام را وارد فضای اتریوم کرد. کاربران به 2 روش قادر به تعامل با بیکن‌چین هستند: استیکینگ ETH یا اجرای کلاینت اجماع به‌منظور ایمن‌سازی شبکه. در حال حاضر هر دو روش به‌موازات یکدیگر در شبکه اصلی اتریوم انجام می‌شوند.

مرج

مرج گام اساسی بعدی اتریوم برای حل مشکلات مقیاس‌پذیری است. به عبارتی ساده‌تر، دو زنجیره مستقل موجود در فضای اتریوم را ادغام می‌کند: لایه اجرایی و لایه اجماع (بیکن‌چین).

انتظار می‌رود شبکه اصلی اتریوم با سیستم گواه اثبات سهام، که توسط بلاک‌چین سازمان‌دهی شده است در سپتامبر 2022 مرج شود. پس از مرج، اکوسیستم اتریوم تنها از مکانیسم گواه اثبات سهام برای ایمن‌سازی شبکه‌اش استفاده خواهد کرد.

مکانیسم اجماع

زمانی که مرج انجام شود، گواه اثبات کار اتریوم با مکانیسم گواه اثبات سهام جایگزین خواهد شد. بلوک‌ها توسط نودهایی (گره‌هایی) که ولیدیتور (اعتبارسنج) نام دارند ضرب می‌شوند. یک نود به‌صورت تصادفی و دوره‌ای مسئول اعتبارسنجی بلوک نامزد می‌شود. مشوق اعتبارسنج‌ها برای انجام چنین کاری انعام‌های حاصل از هزینه تراکنش و همچنین پاداش‌های استیکینگ است. ازآنجایی‌که نودها برای افزودن بلوک جدید رقابت نمی‌کنند، گواه اثبات سهام منابع بسیار کمتری را در مقایسه با گواه اثبات کار مصرف می‌کند که همین موضوع منجر به پایداری بیشتر خواهد شد.

تراکنش‌های شبکه اصلی

در حال حاضر، بیکن‌چین تنها بخشی از تراکنش‌های شبکه را پردازش می‌کند. اما با انجام شدن مرج، بیکن‌چین به مکان اصلی اجماع تبدیل خواهد شد.

Ethereum.org نوشت: «پس از مرج، بیکن‌چین موتور اجماع برای کلیه داده‌های شبکه ازجمله لایه اجرایی تراکنش‌ها و موجودی‌های حساب‌ها خواهد بود.»

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *