توکنها
سابقه تراکنشهای اتریوم با بیکنچین ادغام خواهند شد اما ارز دیجیتال آنکه اتر (ETH) نام دارد کمکان بدون تغییر باقی خواهد ماند. داراییهای اتر پس از مرج قابلدسترسی باقی خواهند ماند و لازم نیست که کاربران توکنهای اتر اقدامی برای آمادهسازی جهت ارتقا انجام دهند.
مدل فعلی دارای سیستم صدور توکن است که حدوداً 13 هزار اتر در روز در قالب پاداشهای استخراج و استیکینگ توزیع میکند. پس از اعمال مرج، پاداشهای استخراج دیگر وجود نخواهند داشت و صدور اتر جدید به حدود 1600 اتر در روز در قالب پاداشهای استیکینگ کاهش خواهد یافت.
شرایط پس از مرج چگونه خواهد بود؟
باآنکه اعلام رسمی در مورد سایر ارتقاهای اتریوم، سرج، ورج، پرج و اسپلرج صورت نگرفته اما قطعاً شاردینگ در سال 2023 و پس از مرج انجام خواهد شد.
شاردینگ
اتریوم با کمک شاردینگ قابلیت مقیاسپذیری و توان عملیاتی خود را افزایش خواهد داد، که احتمالاً باعث کاهش هزینهها و زمان تراکنش میشود. شاردینگ زنجیرههای شارد را ایجاد میکند که شبیه بلاکچینهای معمولی هستند، با این تفاوت که هر یک تنها حاوی بخشی از داده بلاکچیناند. به لطف زیرمجموعه خاص دادههای عرضهشده توسط زنجیرههای شارد، نودها قادرند بهصورت موثرتر تراکنشهای را تایید کنند.
شاردینگ راهکار مقیاسبندی است که برای اعمال آن نیاز به زمان و تلاش زیاد است. بااینحال، در صورتی که درست انجام شود ممکن است تبدیل به یکی از بزرگترین برگهای برنده بلاکچین ازنظر مقیاسپذیری گردد و اتریوم را قادر به ذخیرهسازی و دسترسی بهتر به دادهها خواهد کرد.
شاردینگ، فرایندی چندمرحلهای خواهد بود که نسخه 1 زنجیرههای شارد دادههای بیشتری را در شبکه عرضه خواهد کرد و نسخه 2 به ذخیرهسازی و اجرای کد خواهد پرداخت. ارتباط متقابل میان هر دو نسخه نیز امکانپذیر خواهد بود.
در مورد سایر ارتقاها هنوز هیچچیز قطعی نیست. «ویتالیک بوترین» در توئیتی موضع خود را بهصورت شفاف اعلام کرد و گفت که ارتقاهای ذکرشده را نباید بهعنوان مراحل تلقی کرد، چون آنها ارتقاهایی هستند که بهموازات مرج انجام میشوند. خوانندگان برای دریافت اطلاعات تازهتر باید عضو Binance Blog و Binance Academy شوند چون ما فرایند مرج و ارتقاهای متعاقب آن را در شبکه اتریوم دنبال میکنیم.
به چه دلیل راهکارهای متعددی وجود دارند؟
ظاهراً اتریوم در حال آیندهنگری است تا خود را برای حجم عظیم تراکنشها که احتمالاً متعاقب پذیرش عمومی رخ خواهد داد آماده کند. هر چه تعداد راهکارها بیشتر باشند، به همان نسبت احتمال کاهش شلوغی کلی شبکه افزایش مییابد. علاوهبراین، این تدبیر همچنین باعث پیشگیری از ک نقاط شکست، در صورت ناکافی بودن یک راهکار مقیاسبندی میشود. برخورداری از چند راهکار مقیاسبندی نهتنها سرعت تراکنشهای شبکه و توان عملیاتی آن را بیشتر میکند بلکه همچنین باعث میشود کاربران متحمل هزینههای بالای تراکنش نشوند.
تاثیر مرج بر ارز دیجیتال اتر (ETH)
اتریوم بهعنوان یکی از برجستهترین پروژههای بلاکچین نسل دوم، با عرضه اولیه 72 میلیون اتر راهاندازی شد. تحت مدل گواه اثبات کار اولیه خود، درصد بزرگی از این عرضه توکن جهت تشویق ماینرها برای ایمنسازی شبکه استفاده میشود.
پس از تغییر به گواه اثبات سهام، پاداشهای استخراج دیگر توزیع نخواهند شد. درنتیجه، صدور سالیانه ارز اتر با کاهش خالص حدود 90 درصدی مواجه میگردد. اگر قانون عرضه و تقاضا اجرا شود، چنین وضعیتی ممکن است منتهی به افزایش قیمت اتر شود. بااینحال، بازارهای مالی غیرقابلپیشبینی و پر نوسان هستند و عوامل متعددی دیگری در آنها دخیل خواهند بود.
تاثیر مرج بر توکن BETH
BETH نسخه توکن اتر استیک شده در Binance است. با انجام مرج، ماینرها دیگر قادر به دریافت پاداشهای گواه اثبات کار نخواهند بود. در عوض، اعتبارسنجها پاداشهای استکینگ و همچنین هزینههای تراکنش را که قبل از مرج به ماینرها ارائه میشد بهعنوان پاداش دریافت خواهند کرد. علاوهبراین، اعتبارسنجها در دوران پس از مرج، صاحب بخشی از پاداشهای ارزش حداکثری قابلاستخراج (MEV) خواهند شد و نرخ درصدی سالانه (APR)، زمانی که BETH این مفهوم را به کار گیرد طبیعتاً باید با افزایش مواجه شود. بنابراین، انتظار میرود که APR به میزان چشمگیر افزایش یابد.
تاثیر مرج بر کاربران و محصولات Binance
محصولات بایننس برای دارندگان توکن ETH و کاربران بایننس عمدتاٌ بدون تغییر باقی خواهند ماند. تنها ETH از فهرست خدمات ماینینگ ما حذف خواهد شد و توقف لحظهای در وامگیری، سپردهگذاری و برداشت ETH رخ خواهد داد.
اگر دارنده ETH هستید، میتوانید با مطالعه بلاگ «چه سرنوشتی در انتظار اتریوم پس از مرج خواهد بود» خود را برای مرج آماده کنید.
سخن پایانی
مرج دومین سری از ارتقاهای اساسی شبکه اتریوم است. این ارتقا جهت آمادهسازی برای اعمال راهکارهای مقیاسبندی جدید بهمنظور مقیاسپذیری بهتر پیشنهاد شد. پس از انجام کلیه ارتقاءها، اتریوم احتمالاً قادر به انجام حجم بیشتری از تراکنشها بدون قربانی کردن امنیت یا تمرکززدایی خواهد بود.
دیدگاهتان را بنویسید