What is KYC

احراز هویت (KYC) چیست؟

احراز هویت (KYC) یعنی مشتریانتان را بشناسید (Know Your Customer). این مفهوم عبارت است از فرآیندی نظارتی که مؤسسات مالی، از جمله صرافی‌های ارزهای دیجیتال، برای تأیید هویت مشتریانشان به کار می‌برند. آن را باید یکی از اصول مهم مقابله با جرائم مالی از جمله اقدامات مبارزه با پولشویی (AML) و تأمین مالی تروریسم (CFT) بدانیم.

چرا صرافی‌ها برای معامله ارزهای دیجیتال به KYC نیاز دارند؟

  • انطباق با مقررات: بسیاری از کشورها و حوزه‌های قضایی قوانین و مقرراتی وضع کرده‌اند که مؤسسات مالی، از جمله صرافی‌های ارزهای دیجیتال را ملزم به اجرای رویه‌های KYC می‌کنند. هدف از آن حصول اطمینان از عدم تسهیل فعالیت‌های غیرقانونی توسط این مشاغل است.
  • کاهش ریسک: KYC به صرافی‌های حوزه معامله ارزهای دیجیتال کمک می‌کند تا ریسک مربوط به هر مشتری را ارزیابی کنند. آن‌ها به کمک این فرآیند، هویت افراد یا نهادهای پرخطر را شناسایی می‌کنند. در نتیجه، اقدامات مناسبی را برای نظارت بر تراکنش‌های آن‌ها یا محدود کردن دسترسی‌شان به برخی خدمات در نظر می‌گیرند.
  • پیشگیری از پولشویی: این فرآیند ابزاری حیاتی برای مبارزه با پولشویی است. صرافی‌ها به کمکش می‌توانند تراکنش‌ها و فعالیت‌های مشکوک را ردیابی و به مقامات مربوطه گزارش کنند. در نتیجه مانع تبدیل وجوه غیرقانونی به ارزهای دیجیتال شوند.
  • مبارزه با تأمین مالی تروریسم (CFT): اقدامات KYC در جلوگیری از تأمین مالی فعالیت‌های تروریستی نقش دارند. آن‌ها در طی معامله ارزهای دیجیتال با تأیید هویت مشتریان می‌توانند هرگونه تراکنش مشکوک را تشخیص دهند.
  • جلوگیری از تقلب: KYC به صرافی‌ها کمک می‌کند تا از سرقت هویت کاربران و کلاهبرداری جلوگیری کنند. در نتیجه، مطمئن می‌شوند که افراد همانی هستند که ادعا می‌کنند و از احتمال فعالیت‌های کلاهبرداری می‌کاهند.
  • شهرت و اعتماد: اجرای رویه‌های قوی KYC می‌تواند اعتبار صرافی‌ها را در زمینه معامله ارزهای دیجیتال ارتقا دهد. در این‌صورت، کاربران به صرافی بیشتر اعتماد می‌کنند؛ زیرا مطمئن می‌شوند که احتمال کمتری دارد با فعالیت‌های غیرقانونی مرتبط باشد.

البته الزامات KYC می‌توانند در صرافی‌ها و حوزه‌های قضایی مختلف، متفاوت باشند. کاربران صرافی‌های ارزهای دیجیتال باید با الزامات خاص KYC پلتفرمی که استفاده می‌کنند آشنا شوند. لذا آماده باشند تا اسناد لازم نظیر شناسه‌های صادر شده توسط دولت و اثبات آدرس را برای تکمیل فرآیند KYC ارائه دهند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *