وبسایت کوینتلگراف هرساله افراد مهم و تاثیرگذار حوزهی رمزارزها و بلاکچین را به انتخاب خود؛ معرفی میکند.
امسال نیز این مجله معتبر دنیای رمزارزها به جهت یافتن فعالانی که بالاترین جنبه هنری، تحلیلی و نوآوری را دارند به طور موشکافانهای دنیای بلاکچین را بررسی کرده، که به مرور به معرفی آنها خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.
#34 توافقنامه
صنعت رمزنگاری بهدلیل جایگاه منحصربهفرد خود قادر است همچون یک پیشرو در زمینه اقتصاد پایدار عمل کند، و این تا حدی به دلیل اشتیاق آن به نوآوری و شهرت آن به تغییرات کارآمد و سریع است.
زندگینامه:
توافقنامه اقلیمی رمزنگاری که در آوریل 2021 راه اندازی شد، یک ابتکار زیستمحیطی منبع-باز است که سازمانهایی وابسته به بخشهایی چون ارزهای دیجیتال، بلاکچین، بخش فناوری و انرژی را در بر میگیرد. این سازمانها حول محور یک هدف که همانا دستیابی به پایداری زیست محیطی در حوزة داراییهای دیجیتال است، با هم متحد شدهاند.
شرکای این گروه که توسط بنیاد غیرانتفاعی انرژی وب[1]، مؤسسه راکیمانتین[2] و اتحادیه مقررات نوآورانه راهاندازی شده است، شامل شرکتهای برجسته در حوزه رمزنگاری، از جمله شرکت ریپل[3] (از شرکتهای فعال در حوزه پرداخت بر بستر بلاکچین)، شرکت هات ایت[4](شرکت کاناداییِ فعال در زمینه استخراج)، شرکت کوینشرز[5](از شرکتهای سرمایهگذاری در داراییهای دیجیتال) و شرکت کانسنسیس[6](شرکت نرمافزاری اتریوم) و دیگر شرکتهاست.
توافقنامه اقلیمی بلاکچین یک کنسرسیوم زیست محیطی است که چشمانداز جمعی آن استفاده از فناوریهای نوظهوری مانند بلاکچین، دفترکل توزیع شده و اینترنت اشیا، در جهت تجهیز هرچه بیشتر معماری مالی برای رسیدن به یک اقتصاد جهانی پایدار و متکی بر انرژیهای سبز است.
در دسامبر 2017 در اجلاس وان پلنت (که در پاریس برگزار شد) توافقنامه اقلیمی بلاکچین با حضور 12 سازمان امضا شد و اکنون بیش از 270 عضو از 50 کشور در سراسر جهان در این ائتلاف شرکت دارند.
این سازمان در مراحل مختلف پیشرفت خود 9 اصل اساسی را معرفی کرد. (از تحقیق و شبکهسازی گرفته تا ساخت و ساز و مدیریت، و تظاهرات و پروژههای آزمایشی)
این اصول طیف گستردهای از اهداف را در بر میگیرد، از جمله پایبندی به اهداف آبوهوای پاریس، ایجاد پروتکلها و شیوههای استاندارد برای استفاده از DLT، و همچنین شفافیت در استفاده از مصرف انرژی و انتشار گازهای گلخانهای ناشی از اینگونه فناوریها.
توافقنامه اقلیمی رمزنگاری و بلاکچین درسال 2021:
در جریان سال 2021، هر دو سازمان به جذب اعضا ادامه دادند و دستاوردها و چشمانداز آینده خود را در رویدادهای مختلف، از جمله اجلاس COP26 در گلاسکو در ماه نوامبر، برای مخاطبان جهانی به نمایش گذاشتند.
پس از راهاندازی آن در ماه آوریل، اعضای ائتلاف اقلیمی رمزنگاری هدف خود را «دستیابی به مصرف بدون آلایندگی برق برای امضاکنندگان این توافقنامه تا سال 2030» و همچنین «توسعه استانداردها، ابزارها و فناوریها بهاتفاق حامیان CCA برای سرعت بخشیدن به بکارگیری و پذیرش حرکت به سمت بلاکچینهای 100٪ مبتنی بر انرژی تجدیدپذیر تا کنفرانس UNFCCC COP30 در سال 2025» عنوان کردند.
ائتلاف اقلیمی بلاکچین از طریق پروژههای مختلفی به حمایت از توسعه اقتصاد سبز پرداخته است. لذا، برای مثال، ائتلاف اقلیمی بلاکچین با سازمانهایی چون GloCha[7] و برنامه مسکن جوانان سازمان ملل متحد، (و دیگر سازمانها)، بهمنظور ایجاد زیرساختهای فناوری و سازمانی مورد نیاز برای برآوردهکردن اهداف توسعه پایدار سازمان ملل از طریق مدلهای کارآفرینی مبتنی بر تأثیر همکاری میکنند.
توافقنامه اقلیمی رمزنگاری و بلاکچین درسال 2022:
توافقنامه اقلیمی بلاکچین در سال آینده با تشکیل اجماعی عمومی حول ضرورت اقدامات اقلیمی برای آینده اقتصاد (بهویژه در حوزه رمزنگاری) در جهت پیشروی برای رسیدن به اهداف خود تلاش خواهد کرد. بنابراین، ائتلاف اقلیمی بلاکچین در حال برنامهریزی برای انجام فعالیتهای خود در چارچوب اجلاس آینده COP27 در مصر است، جایی که اعضای آن دستور کار بلاکچین را برای اقلیم و بلاکچینهای سبز پیش خواهند برد.
توافقنامه اقلیمی رمزنگاری نیز به همین ترتیب، با استفاده از اولین مجموعه از ابزارها، استانداردها و خدمات قابلدسترس برای عموم خود، و با کمک اعضای خود به دنبال اجرای مراحل اولیه نقشهراه خود در طول سال آینده خواهد بود.
[1] Energy Web Foundation
[2] Rocky Mountain Institute
[3] Ripple
[4] Hut 8
[5] CoinShares
[6] ConsenSys
[7] کنسرسیوم تقویت اقدامات در برابر چالشهای جهانی (Global Challenges Action Empowerment Consortium)
دیدگاهتان را بنویسید