Crypto miners

۵۰ فرد تاثیرگذار کریپتو در سال ۲۰۲۲

وبسایت کوین‌تلگراف هرساله افراد مهم و تاثیرگذار حوزه‌ی رمزارزها و بلاکچین را به انتخاب خود؛ معرفی می‌کند.
امسال نیز این مجله معتبر دنیای رمزارزها به جهت یافتن فعالانی که بالاترین جنبه هنری، تحلیلی و نوآوری را دارند به طور موشکافانه‌ای دنیای بلاکچین را بررسی کرده، که به مرور به معرفی آنها خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.

#40 استخراج‌کنندگان ارز دیجیتال

استخراج بیت‌کوین پایه و اساس شبکه پولی به‌شمار می‌رود و در رشد، ثبات، طول عمر، سرزندگی و یکپارچگی آن نقشی حیاتی بر عهده دارد. مایکل سیلر[1]، مدیرعامل مایکرواستراتژی

زندگینامه:

استخراج ارز دیجیتال زمانی مطرح شد که ساتوشی ناکاموتو نخستین بلوک بیت‌کوین را استخراج کرد (اولین بلوک بیت‌کوین که تا آن زمان ساخته شده بود، که با نام بلوک پیداپیش ‌(جنسیس) شناخته می‌شود) و جرقه شروع یک انقلاب مالی را روشن کرد. امروزه، استخراج ارز دیجیتال به یک صنعت پر رونق با بازاری دائما روبه‌رشد تبدیل شده است، که ثروت موجود در ذخایر رسوبیِ هش‌های رمزنگار آن انگیزه‌ای برای فعالیت بسیاری از افراد به‌شمار می‌رود.

استخراج ارز دیجیتال سازوکاری بسیار اساسی در پرکاربردترین بلاک‌چین‌های جهان (مثل بیت‌کوین و اتریوم) است. استخراج‌کنندگان با الگوریتم اثبات کار اعتبار تراکنش ها را اعتبارسنجی و تایید می‌کنند تا از خرج مضاعف جلوگیری کنند. سپس آنها به عنوان پاداش مشارکت خود در اکوسیستم مقدار مشخصی ارز دیجیتال دریافت می‌کنند.

با افزایش قیمت ارزهای دیجیتال، تعداد افراد بیشتری برای پیوستن به این تجارت جمع شدند و این موجب شد تا نرخ جهانی هش ماینینگ به بالاترین حد خود برسد. با این حال، از آنجا که استخراج کریپتو نیازمند مصرف انرژی بسیار زیاد است، توجه حامیان محیط زیست را نیز به خود جلب کرد و موضع‌گیری‌های مختلفی را توسط رهبران جهان و افراد تأثیرگذار این حوزه به همراه داشت.

استخراج‌کنندگان ارز دیجیتال در سال 2021:

هنگامی که ایلان ماسک، مدیر عامل تسلا در ماه مارس اعلام کرد که شرکت او پرداخت با بیت‌کوین را برای محصولات خود خواهد پذیرفت، موجی از شادمانی دنیای ارزهای دیجیتال را فرا گرفت. با این حال، این جشن خیلی زود تمام شد، زیرا این میلیاردر خیلی زود در ماه مه نوشت که شرکت او این رمزارز را به دلیل نگرانی‌های زیست محیطی نمی‌پذیرد. مایکل سیلر[2]، از مدافعان بیت‌کوین و مدیرعامل مایکرواستراتژی نیز در پاسخ، به بزرگترین استخراج‌کنندگان بیت‌کوین آمریکای شمالی پیوست تا با ماسک ملاقات کند و در مورد این موضوع بحث کند. مدت کوتاهی پس از آن، شورای استخراج بیت‌کوین با هدف کمک به شفافیت مصرف انرژی بیت‌کوین و پیشبرد طرح‌های پایداری در سراسر جهان تشکیل شد.

در ابتدای سال، استخراج‌کنندگان چینی بیشترین نقش را در نرخ هش جهانی ایفا کردند، اما این وضعیت اندکی بعد تغییر کرد. در سال 2019، چین قوانینی را اجرا کرد که به موجب آن استخراج ارز ممنوع شد و در سپتامبر 2021، این کشور با اعمال ممنوعیت کلی تجارت و استخراج ارز دیجیتال، موضع‌گیری ضد استخراج خود را تشدید کرد. این کار منجر به روند نزولی گسترده در نرخ هش ماینینگ در سراسر جهان شد زیرا ماینرهای چینی چاره‌ای جز انتقال تجارت خود به کشورهای دیگری مانند قزاقستان، ایالات‌متحده و کانادا نداشتند. با این حال، اگرچه این حرکت نرخ هش قزاقستان را به رتبه 2 در کل جهان رساند، این وضعیت به دلیل مشکلات مرتبط با انرژی که کشور را فراگرفته بود، دوام زیادی نداشت.

به طور کلی، اوج و فرود نرخ هش بیت کوین در سال 2021 تا حدودی شبیه به تجربه ترن هوایی بود. در ماه آوریل، نرخ هش رکورد جدیدی را ثبت کرد و به 51/198 اگزاهش در ثانیه (EH/s) رسید. با این حال، به دلیل ممنوعیت سنگین استخراج ارز دیجیتال در چین، در روزهای پایانی ماه ژوئن نرخ هش به پایین‌ترین حد خود (46/58 EH/s) کاهش یافت. سپس دوباره اوج گرفت و در روزهای پایانی سال به بالاترین حد خود رسید چرا که ماینرها در نهایت در مکان‌های جدید خود در خارج از چین مستقر شدند.

استخراج‌کنندگان ارز دیجیتال در  سال 2022:

اگرچه در سال 2021 نظرات متفاوتی در رابطه با استخراج ارز دیجیتال مطرح شد، جامعه ماینرها همچنان به سفر خود ادامه می‌دهد تا با سال جدید روبرو شود. در آغاز سال 2022، شبکة بیت‌کوین سیزدهمین سالگرد استخراج بلوک پیدایش ساتوشی را با نرخ هش جدید 53/207 EH/s جشن گرفت.

کوین اولیری[3]سرمایه‌گذار برجسته و ستاره شارک تانک، پیش‌بینی کرده است که در سال 2022 شاهد جریان‌های ازه‌ای در استخراج ارز دیجیتال خواهیم بود، از جمله عملیات استخراج حکومتی که در آن دولت‌ها در زیرساخت‌های استخراج ارز دیجیتال سرمایه‌گذاری می‌کنند. مثالی از این جریان را می‌توان در صحبت‌های رئیس‌جمهور السالوادور، نایب بوکله دید که در پی استفاده از انرژی زمین گرمایی آتشفشان کونچاگوای[4] این کشور برای استخراج بیت‌کوین است.

اولری همچنین تاکید کرد که جدا از دولت‌هایی که وارد کار استخراج می‌شوند، این احتمال قوی وجود دارد که مسائلی که صنعت استخراج با آن مواجه است منجر به پیدایش شیوه‌های استخراج ارز پایدار شود که مورد تایید دولت هستند و توسط جوامعی که عملیات استخراج را انجام می‌دهند، پذیرفته شده‌اند.


[1] Michael Saylor

[2] Michael Saylor

[3] Kevin O’Leary

[4] Conchagua

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *